zeepier-op-leka-2016.reismee.nl

Leverantie mogelijk en het recept

Het leveren van die dingen van stieren blijkt geen probleem; moeten we alleen even bestellen. Die van lammeren is nog makkelijker aan te komen. Die liggen gewoon in de koelvitrine bij de marrokaanse slager. Het schijnt een echte delicatesse te zijn met een heerlijke smaak (Zeepier krijgt al schrijvende wel een beetje last van opgetrokken ballen!)

Echt keiharde afwijzingen heeft Zeepier van zijn medereizigers ook niet ontvangen. Dus alvast de bereiding opgezocht:

  1. Week de 6 stieren- of 12 lams...... een nacht in zout water.
  2. Laat gezouten water in een pan tegen de kook komen. Leg de ballen erin en kook ze 6 à 8 minuten op een middelmatig vuur (tegen de kook houden is al voldoende).
  3. Haal ze uit depan en leg ze in koud water om af te koelen. Verwijdervoorzichtig het buitenste witte dooraderde vlies en snij ze in dikke plakken.
  4. Kruiden met peper en zout en draai ze door de bloem.
  5. Smelt boter in een koekenpan. Bak ze 5 min. aan elke kant op een middelmatig vuur.
  6. Hak 2 teentjes knoflook en wat peterselie fijn en bak deze op het laatst even mee aan.

Serveer met gebakken aardappels of aardappelpuree en bijvoorbeeld sperciebonen.

Zie ook: Recept voor stieren- of lams......(jes)

Reacties

Reacties

Mieke

Eet smakelijk!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!